Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Antricotul se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 10 bucati, se bat si se sareaza. Laptele se fierbe. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala, se fierb in apa cu sare. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in supa de oase (100 g). Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Orezul se fierbe in supa de oase (300 g) si se raceste. Ciupercile se inabusa in 20 g unt si se racesc. Intr-un vas se amesteca orezul cu ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, cascaval si ou. Bucatile de antricot se umplu cu aceasta compozitie, se ruleaza, se trec prin faina (50 g), se asaza intr-un vas cu ulei (50 g) si se inabusa circa 15 minute. Separat in alt vas, se prepara un sos din ulei (50 g), faina (50 g) si pasta de tomate, se fierb circa 15 minute si se paseaza peste bucatile de antricot. Se fierb impreuna 10 minute, se adauga sare si vin. Se prepara un pireu din cartofi, lapte si unt.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din pireu de car