Antricot de vitel pane

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel specialitati cu os
  • (antricot)
  • 100 g faina
  • 200 g oua
  • 200 g pesmet
  • 200 g ulei
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se zvanta, se portioneaza in 10 bucati (fiecare bucata sa aiba os); se taie osul in asa fel incat sa ramâna 4-5 cm de os, se curata de tendoane, iar ultima portiune de 2 cm din os se razuie (desprinde) astfel ca osul sa ramâna alb. Bucatile de carne se bat putin si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se trec prin faina, ou batut si pesmet, astfel incat capatul osului sa ramâna curat. Se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: antricot 80 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri