Ardei umpluti cu carne de vita

Jun 11, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,9 kg carne de vita calitatea I
  • 2,5 kg ardei gras proaspat sau 1,8 kg la sare
  • 500 g orez
  • 400 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 150 g marar verde
  • 4 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie bucati. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate si se raceste sub jet de apa rece. Ardeiul gras proaspat se curata, se spala. Daca se folosesc ardei la sare se spala in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa cu ulei si 100 ml apa, se lasa sa se raceasca, se toaca cu masina impreuna cu carnea. Orezul fiert pe jumatate se adauga la carnea tocata, se amesteca cu jumatate din cantitatea de marar verde, sare si piper. Cu compozitia rezultata, se umplu ardeii, se trec prin marar verde cu partea pe unde au fost umpluti.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole.

  • Gramaj produs finit: 5 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri