Ardei umpluti

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 400 g carnde de vita calitatea I
  • 200 g carne de porc calitatea I
  • 1,5 kg ardei gras (20 buc)
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 100 g ulei
  • 150 g orez
  • 300 g ceapa
  • 50 g oua
  • 50 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g patrunjel radacina
  • 25 g zahar
  • 100 g morcovi
  • 250 g iaurt sau 150 g smantana
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ardeii (20 bucati de marime egala) se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate, in 300 ml apa cu sare, se scurge de apa si se raceste. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca bine cu orez, sare, piper, ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si 100 ml apa rece. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut si se asaza intr-o tava sau cratita unsa cu ulei (50 g). Se adauga apa fierbinte si se introduce tava in cuptor 30 minute. Sosul se prepara din ceapa (150 g), morcovi si patrunjel radacina ce se inabusa in 50 g ulei si 100ml apa, apoi se adauga restul de faina, piper, pasta de tomate, sare, zahar si se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste ardei, introducându-se impreuna in cuptor. Când ardeii sunt fierti, se adauga rosii si se mai fierb impreuna circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ardei (2 buc) 175 g; sos 100 g; iaurt 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri