May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ardeii (20 bucati de marime egala) se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate, in 300 ml apa cu sare, se scurge de apa si se raceste. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca bine cu orez, sare, piper, ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si 100 ml apa rece. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut si se asaza intr-o tava sau cratita unsa cu ulei (50 g). Se adauga apa fierbinte si se introduce tava in cuptor 30 minute. Sosul se prepara din ceapa (150 g), morcovi si patrunjel radacina ce se inabusa in 50 g ulei si 100ml apa, apoi se adauga restul de faina, piper, pasta de tomate, sare, zahar si se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste ardei, introducându-se impreuna in cuptor. Când ardeii sunt fierti, se adauga rosii si se mai fierb impreuna circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.