Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Bamele se curata, se spala si se oparesc in apa cu otet. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Lamaia se spala, se taie rondele. Sarea de lamaie se dizolva in putina apa. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa impreuna cu ceapa in ulei cu putina supa de oase (150 g), circa 30 minute. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cantitatea de supa ramasa si se continua fierberea. Cand carnea este jumatate fiarta, se adauga bamele, felii de rosii, sare, si se continua fierberea 30 minute. Spre sfarsit, se adauga vin si sare de lamaie si se mai fierb 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se serveste cald.