Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bamele se curata, se spala si se oparesc in apa cu otet. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga supa de oase si se fierb circa 40 minute. Se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, pasta de tomate si se fierb inca 15 minute. Se adauga bame, rosii si se fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie cu rondele de lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.