Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Varza murata se spala, se curata de cotor si se indeparteaza foile depreciate, se spala si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa, apoi se scot separat in alt vas. Ceapa se inabusa in 100 g untura cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate si varza taiata, continuând fierberea circa 30 minute. Bucatile de carne se asaza peste varza, pe marginea vasului. Se adauga foi de dafin, piper, boia de ardei, cimbru, cantitatea de apa necesara si se continua fierberea circa 2 ore la foc moderat, cu vasul acoperit. Rosiile se asaza deasupra peste varza cand aceasta este aproape fiarta si se introduce in cuptor pentru gratinare 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.