Biftec cu ceapa prajita (berlinez)

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 400 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 500 g ceapa
  • 50 g faina
  • 100 g paine alba
  • 600 g oua
  • 200 g ulei
  • 1,5 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita si de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala; 400 g se taie felii subtiri (pestisori). Painea alba se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea impreuna cu 100 g ceapa si pâinea inmuiata se toaca cu masina cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Compozitia tocata se amesteca cu oua (100 g), cu jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare. Aceasta compozitie se portioneaza in 10 bucati de forma rotunda, se dau prin faina, li se da forma de cuib, se prajesc la cuptor intr-o tava cu ulei (50g). Se prepara ochiuri din 10 oua (500 g) in ulei (50 g) si se sareaza. Separat, ceapa taiata (400 g) se amesteca cu restul de faina si se prajesc in ulei (50 g). Cartofii se soteaza in 50 g ulei cu 50 ml apa.

Prezentarea si servirea

Biftec peste care s-a montat câte un ou ochi cu ceapa prajita se prezinta pe platou sau farfurie, impreuna cu garnitura de cartofi sote cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 100 g; oua si ceapa prajita 50 g; cartofi sote 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri