May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita si de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala; 400 g se taie felii subtiri (pestisori). Painea alba se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea impreuna cu 100 g ceapa si pâinea inmuiata se toaca cu masina cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Compozitia tocata se amesteca cu oua (100 g), cu jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare. Aceasta compozitie se portioneaza in 10 bucati de forma rotunda, se dau prin faina, li se da forma de cuib, se prajesc la cuptor intr-o tava cu ulei (50g). Se prepara ochiuri din 10 oua (500 g) in ulei (50 g) si se sareaza. Separat, ceapa taiata (400 g) se amesteca cu restul de faina si se prajesc in ulei (50 g). Cartofii se soteaza in 50 g ulei cu 50 ml apa.
Prezentarea si servirea
Biftec peste care s-a montat câte un ou ochi cu ceapa prajita se prezinta pe platou sau farfurie, impreuna cu garnitura de cartofi sote cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.