Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare, daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa si piper boabe. Carnea fiarta si legumele se scot din supa; carnea se taie in 20 bucati (câte doua la o portie), iar morcovii si telina se taie cuburi. Supa se strecoara si se foloseste la prepararea sosului cu faina, galbenusuri de ou, untura, foi de dafin, sare si suc de lamâie. In sosul fiert se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna, 10-15 minute. Cartofii fierti se amesteca cu legumele taiate si cu mazare si se adauga unt topit deasupra.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, montat astfel : bucati de carne cu sos si garnitura de legume. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.