Blanchet de vita

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 1,6 kg cartofi
  • 500 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 150 g ceapa
  • 1 kg mazare proaspata sau 600 g conserva
  • 100 g faina
  • 100 g oua
  • 50 g unt
  • 50 g untura
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g lamai
  • 2 g piper macinat
  • 2 foi de dafin
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare, daca se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa si piper boabe. Carnea fiarta si legumele se scot din supa; carnea se taie in 20 bucati (câte doua la o portie), iar morcovii si telina se taie cuburi. Supa se strecoara si se foloseste la prepararea sosului cu faina, galbenusuri de ou, untura, foi de dafin, sare si suc de lamâie. In sosul fiert se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna, 10-15 minute. Cartofii fierti se amesteca cu legumele taiate si cu mazare si se adauga unt topit deasupra.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, montat astfel : bucati de carne cu sos si garnitura de legume. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

  • O portie: carne 70 g; legume 200 g; sos 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri