Blanchete de pui cu orez

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 50 g patrunjel radacina
  • 100 g ceapa
  • 150 g margarina
  • 100 g faina
  • 100 g lamaie sau 5 g sare de lamaie
  • 50 g oua
  • 50 g morcovi
  • 30 g sare
  • 2,9 kg pilaf simplu
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, ceapa si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Lamâia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si se fierb in continuare. Supa se strecoara. In 100 g margarina se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, supa rezultata de la fierberea puilor, sare, galbenusuri de ou, suc de lamâie si se fierb circa 15 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu garnitura de orez (pilaf).

  • O portie: carne 90 g, orez 200 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri