May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, ceapa si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Lamâia se spala si i se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si se fierb in continuare. Supa se strecoara. In 100 g margarina se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, supa rezultata de la fierberea puilor, sare, galbenusuri de ou, suc de lamâie si se fierb circa 15 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu garnitura de orez (pilaf).