Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Slanina se taie felii subtiri. Carnea se curata, se spala si se zvânta. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastârnacul se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame; daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se taie lame. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in supa de oase (100 g).
Tehnica prepararii
Carnea se impaneaza cu slanina, se inabusa in ulei si supa de oase (100 g), se adauga ceapa, telina, morcovi, pastârnac, patrunjel radacina, usturoi, pasta de tomate, piper, sare si treptat cantitatea ramasa de supa de oase. Se fierbe inabusit, circa 2 ½ ore. Carnea fiarta se portioneaza in 20 bucati (cate 2 bucati la o portie). Sosul in care s-a fiert carnea se paseaza si se fierbe impreuna cu ciupercile, vin si zahar, circa 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de ciuperci. Se serveste cald. Se poate servi cu garnituri din legume sau galuste de cartofi.