Boeuf breze cu ciuperci

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de vita calitate superioara fara os (spata si pulpa)
  • 100 g ulei
  • 100 g morcovi
  • 100 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 100 g telina radacina
  • 100 g ceapa
  • 100 g slanina cruda
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 ml vin rosu
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 20 g zahar
  • 25 g usturoi
  • 1,5 kg supa de oase
  • 2 g piper boabe
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Slanina se taie felii subtiri. Carnea se curata, se spala si se zvânta. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastârnacul se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame; daca se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se taie lame. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in supa de oase (100 g).

Tehnica prepararii

Carnea se impaneaza cu slanina, se inabusa in ulei si supa de oase (100 g), se adauga ceapa, telina, morcovi, pastârnac, patrunjel radacina, usturoi, pasta de tomate, piper, sare si treptat cantitatea ramasa de supa de oase. Se fierbe inabusit, circa 2 ½ ore. Carnea fiarta se portioneaza in 20 bucati (cate 2 bucati la o portie). Sosul in care s-a fiert carnea se paseaza si se fierbe impreuna cu ciupercile, vin si zahar, circa 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de ciuperci. Se serveste cald. Se poate servi cu garnituri din legume sau galuste de cartofi.

  • O portie: carne 70 g, sos si ciuperci 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri