May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul, telina si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Painea se taie felii; se inmoaie in apa si se stoarce. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, se inabusa in ulei (50 g) si Supa din oase(50 g), se raceste, se amesteca cu painea si se toaca din nou cu masina. Se adauga oua (100 g), patrunjelul verde, piper si sare. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu ulei (25 g), iar deasupra se adauga o compozitie formata din ou (50 g), faina (50 g), smantana si se presara cu cascaval. Tava se da la cuptor circa 30 minute. Budinca preparata se raceste putin si se portioneaza. Legumele (patrunjelul, telina si morcovii) se inabusa in unt, se adauga faina (50 g) dizolvata in supa de oase, sare, lapte, se fierb circa 50 minute. Sosul se paseaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu sos de legume.