Budinca cu carne cu sos de legume

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vita calitatea I
  • 100 g supa de oase
  • 500 g morcovi
  • 150 g patrunjel radacina
  • 100 g faina
  • 300 g paine alba
  • 250 ml lapte
  • 150 g oua
  • 100 g smantana
  • 150 g telina radacina
  • 50 g unt
  • 75 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 200 g ceapa
  • 75 g cascaval
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul, telina si morcovii se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Painea se taie felii; se inmoaie in apa si se stoarce. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, se inabusa in ulei (50 g) si Supa din oase(50 g), se raceste, se amesteca cu painea si se toaca din nou cu masina. Se adauga oua (100 g), patrunjelul verde, piper si sare. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu ulei (25 g), iar deasupra se adauga o compozitie formata din ou (50 g), faina (50 g), smantana si se presara cu cascaval. Tava se da la cuptor circa 30 minute. Budinca preparata se raceste putin si se portioneaza. Legumele (patrunjelul, telina si morcovii) se inabusa in unt, se adauga faina (50 g) dizolvata in supa de oase, sare, lapte, se fierb circa 50 minute. Sosul se paseaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu sos de legume.

  • O portie: budinca 110 g, sos 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri