May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se zdrobesc. Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Faina si pesmetul se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata si ceapa se inabusa in ulei ( 50 g) si supa din oase 100 g. Tocatura se raceste, se amesteca cu painea si se toaca din nou cu masina. Se amesteca cu ou (100 g), usturoi, patrunjel, piper si sare. Intr-un vas uns cu ulei (25 g) si tapetat cu pesmet se aseaza compozitia obtinuta intre doua straturi de pasta de cartofi. Deasupra se adauga o compozitie formata din faina amestecata cu ou (50 g) si se presara cu cascaval ras. Budinca se introduce la cuptor cu temperatura moderata, circa 30 minute ; se raceste putin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.