Budinca de cartofi cu carne de vita

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 100 g supa de oase
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 200 g cartofi
  • 200 g ceapa
  • 15 g usturoi
  • 75 g ulei
  • 100 g faina
  • 150 g oua
  • 350 g paine alba
  • 75 g cascaval
  • 100 g smantana
  • 50 g pesmet
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se zdrobesc. Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Faina si pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata si ceapa se inabusa in ulei ( 50 g) si supa din oase 100 g. Tocatura se raceste, se amesteca cu painea si se toaca din nou cu masina. Se amesteca cu ou (100 g), usturoi, patrunjel, piper si sare. Intr-un vas uns cu ulei (25 g) si tapetat cu pesmet se aseaza compozitia obtinuta intre doua straturi de pasta de cartofi. Deasupra se adauga o compozitie formata din faina amestecata cu ou (50 g) si se presara cu cascaval ras. Budinca se introduce la cuptor cu temperatura moderata, circa 30 minute ; se raceste putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri