Budinca din creier cu smantana

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g creier de vita
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 1 l lapte
  • 250 g oua
  • 250 g smantana
  • 50 g lamai
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece 20 minute pentru eliminarea sangelui, se opareste si se taie bucati mici. Laptele se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaile se spala si li se extrage sucul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Din faina, unt (75 g), lapte si sare se prepara un sos, care se fierbe 10-15 minute. Sosul obtinut se raceste si se amesteca cu creier, galbenusuri, albusuri batute spuma si piper. Compozitia rezultata se asaza intr-un vas uns cu unt (25 g) si se introduce la cuptor, la temperatura moderata, circa 30 minute. Budinca preparata se raceste putin si se portioneaza. Separat, intr-un vas se amesteca smantana cu suc de lamaie si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu smantana deasupra.

  • O portie: budinca 175 g, sos 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri