Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Creierul se curata de pielite intr-un vas cu apa rece, se spala, se tine in apa rece 20 minute pentru eliminarea sangelui, se opareste si se taie bucati mici. Laptele se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaile se spala si li se extrage sucul. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Din faina, unt (75 g), lapte si sare se prepara un sos, care se fierbe 10-15 minute. Sosul obtinut se raceste si se amesteca cu creier, galbenusuri, albusuri batute spuma si piper. Compozitia rezultata se asaza intr-un vas uns cu unt (25 g) si se introduce la cuptor, la temperatura moderata, circa 30 minute. Budinca preparata se raceste putin si se portioneaza. Separat, intr-un vas se amesteca smantana cu suc de lamaie si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu smantana deasupra.