May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Ficatul se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa. Faina (50 g) se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga in 50 g ulei, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte, sare si se fierbe, obtinându-se un sos, care se raceste. Se amesteca sosul cu oua batute si ficat inabusit, se asaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata. Se coace la cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata. Dupa coacere, se raceste putin si se portioneaza. Se prepara sosul astfel: morcovii si ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga 75 g faina dizolvata in 100 g supa de oase, se completeaza cu supa de oase ramasa (900 g) si se continua fierberea, circa 15 minute. Se strecoara sosul obtinut si se adauga mustar, zahar, sare si vin, continuându-se fierberea circa 5 minute si se pastreaza la cald (bain marie).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos in sosiera. Se serveste cald.