Budinca din ficat de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 100 g ulei
  • 400 g ficat de pui
  • 250 g faina
  • 1 l apte
  • 250 g oua
  • 30 g sare
  • Pentru sos
  • 125 ml vin alb
  • 50 g ceapa
  • 25 g mustar
  • 30 g zahar
  • 100 g morcovi
  • 50 g ulei
  • 1 kg supa de oase
  • 75 g faina
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Ficatul se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa. Faina (50 g) se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga in 50 g ulei, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte, sare si se fierbe, obtinându-se un sos, care se raceste. Se amesteca sosul cu oua batute si ficat inabusit, se asaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata. Se coace la cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata. Dupa coacere, se raceste putin si se portioneaza. Se prepara sosul astfel: morcovii si ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga 75 g faina dizolvata in 100 g supa de oase, se completeaza cu supa de oase ramasa (900 g) si se continua fierberea, circa 15 minute. Se strecoara sosul obtinut si se adauga mustar, zahar, sare si vin, continuându-se fierberea circa 5 minute si se pastreaza la cald (bain marie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos in sosiera. Se serveste cald.

  • o portie : budinca 130 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri