Cap de miel la tava

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 5 kg cap de miel
  • 150 g ulei
  • 2 g cimbru
  • 1 g piper macinat
  • 50 g salata verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Capul de miel se curata, se spala, se taie in doua si se tine in apa rece circa doua ore, schimband apa de mai multe ori. Salata se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci.

Tehnica prepararii

Capul de miel se scurge de apa, se sareaza, se condimenteaza cu piper si cimbru, se unge cu ulei, se asaza intr-o tava cu ulei si apa (200 ml). Se frige la cuptor cu temperatura moderata, stropindu-se din timp in timp cu jiul (suc propriu) format.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din frunze de salata verde. Se poate servi cu garnituri diferite. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri