May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se curata de pielite, se spala, se taie bucati mici si se toaca cu masina. Pesmetul se cerne. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga carnea tocata, continuând inabusirea, circa 10 minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga sare, piper si se toaca din nou cu masina. Se adauga 2 oua, pesmet si patrunjel verde; se amesteca pâna se omogenizeaza. Foietajul crud se intinde in foaie groasa de circa 5 mm, se presara cu cascaval ras, iar deasupra se pune compozitia de carne si se ruleaza. Se asaza in tava unsa cu unt. Suprafata se unge cu ou batut, se introduce la cuptor, cu temperatura ridicata la inceput (circa 5 minute) apoi se modereaza tempeatura si se lasa pâna la coacerea completa, circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta taiat in felii pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.