Carne tocata in foietaj (culibiaca)

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 700 g carne de vita calitatea I
  • 400 g ceapa
  • 50 g ulei
  • 500 g foietaj crud
  • 50 g pesmet
  • 150 g oua
  • 100 g cascaval
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se curata de pielite, se spala, se taie bucati mici si se toaca cu masina. Pesmetul se cerne. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se adauga carnea tocata, continuând inabusirea, circa 10 minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga sare, piper si se toaca din nou cu masina. Se adauga 2 oua, pesmet si patrunjel verde; se amesteca pâna se omogenizeaza. Foietajul crud se intinde in foaie groasa de circa 5 mm, se presara cu cascaval ras, iar deasupra se pune compozitia de carne si se ruleaza. Se asaza in tava unsa cu unt. Suprafata se unge cu ou batut, se introduce la cuptor, cu temperatura ridicata la inceput (circa 5 minute) apoi se modereaza tempeatura si se lasa pâna la coacerea completa, circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta taiat in felii pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri