Cartofi cu ciolan de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,8 kg rasol de porc cu os fara cheie
  • 2,5 kg cartofi
  • 600 g ceapa
  • 150 g untura
  • 250 g rosii conserva
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza in 10 bucati, se opareste si se spala cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Rasolul se inabusa la cuptor intr-o tava cu 75 g untura, zeama de la rosii si putina apa, apoi se adauga apa fiarta (circa 2 l) si se fierbe pe plita, in vas acoperit. Se adauga piper si sare. Ceapa se inabusa in restul de untura cu 100 ml apa.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rosii deasupra, ceapa inabusita si garnitura din cartofi natur cu patrunjel verde. Se serveste cald.

  • O portie: ciolan 200 g, cartofi 150 g, ceapa si sos 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri