May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza in 10 bucati, se opareste si se spala cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Rasolul se inabusa la cuptor intr-o tava cu 75 g untura, zeama de la rosii si putina apa, apoi se adauga apa fiarta (circa 2 l) si se fierbe pe plita, in vas acoperit. Se adauga piper si sare. Ceapa se inabusa in restul de untura cu 100 ml apa.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rosii deasupra, ceapa inabusita si garnitura din cartofi natur cu patrunjel verde. Se serveste cald.