May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se sareaza si se bate putin. Cartofii se spala si se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul si faina se cern. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de cotlet se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga supa de oase si se fierb 45 minute. Peste cotlet se adauga pasta de tomate, zahar, piper, sare si se fierb impreuna 10 minute. In 50 g unt incalzit se adauga faina dizolvata cu 100 ml lapte rece, se adauga restul de lapte si se fierbe circa 10-15 minute amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se raceste putin, se adauga treptat ouale si se amesteca cu cartofii. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu 25 g unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor la foc moderat circa 20 minute. Dupa gratinare se raceste putin si se portioneaza in 10 bucati.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu garnitura de cartofi si sos.