Cartofi cu cotlet de porc (dobrogean)

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os
  • 100 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 75 g unt
  • 400 g lapte
  • 25 g zahar
  • 75 g cascaval
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g oua
  • 30 g pesmet
  • 2 kg cartofi
  • 1 kg supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 1 g piper boabe
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala, se portioneaza in 10 bucati, se sareaza si se bate putin. Cartofii se spala si se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul si faina se cern. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de cotlet se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga supa de oase si se fierb 45 minute. Peste cotlet se adauga pasta de tomate, zahar, piper, sare si se fierb impreuna 10 minute. In 50 g unt incalzit se adauga faina dizolvata cu 100 ml lapte rece, se adauga restul de lapte si se fierbe circa 10-15 minute amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se raceste putin, se adauga treptat ouale si se amesteca cu cartofii. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu 25 g unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor la foc moderat circa 20 minute. Dupa gratinare se raceste putin si se portioneaza in 10 bucati.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu garnitura de cartofi si sos.

  • O portie: carne 70 g, cartofi 200 g, sos 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri