Cartofi cu cotlet de porc la cuptor

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,1 kg cotlet de porc fara os (file)
  • 150 g untura sau ulei
  • 100 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 g oua
  • 100 g smantana
  • 75 g cascaval
  • 2 kg cartofi
  • 1 g piper macinat
  • 30 g pesmet
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cotletul se spala si se sareaza. Cartofii se spala si se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie cuburi mari. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Cotletul se inabusa intr-o tava cu 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa pâna se rumeneste. Faina dizolvata cu 100 ml lapte rece se adauga in 50 g untura sau ulei incalzit, se adauga restul de lapte, se fierbe 15 minute si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se raceste putin si se amesteca cu ou, piper, cartofi si sare, se asaza intr-o tava unsa cu 25 g untura sau ulei si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna smantana si se presara cascaval ras. Tava se introduce in cuptor circa 25 minute. Dupa gratinare, se raceste putin si se portioneaza in 10 bucati. Cotletul se portioneaza in 20 bucati egale (câte 2 la o portie).

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi gratinati si sos. Se serveste cald.

  • O portie: carne 70 g, garnitura 200 g, sos (jiu) 25 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri