May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Cotletul se spala si se sareaza. Cartofii se spala si se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie cuburi mari. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Cotletul se inabusa intr-o tava cu 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa pâna se rumeneste. Faina dizolvata cu 100 ml lapte rece se adauga in 50 g untura sau ulei incalzit, se adauga restul de lapte, se fierbe 15 minute si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se raceste putin si se amesteca cu ou, piper, cartofi si sare, se asaza intr-o tava unsa cu 25 g untura sau ulei si tapetata cu pesmet. Deasupra se toarna smantana si se presara cascaval ras. Tava se introduce in cuptor circa 25 minute. Dupa gratinare, se raceste putin si se portioneaza in 10 bucati. Cotletul se portioneaza in 20 bucati egale (câte 2 la o portie).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi gratinati si sos. Se serveste cald.