Cartofi cu friptura de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 3 kg cartofi
  • 150 g untura sau ulei
  • 50 g faina
  • 200 g ceapa
  • 100 g smantana
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml vin alb
  • 2 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii pe lungime. Faina se cerne. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se asaza in tava cu 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se introduce la cuptor pentru a se rumeni si se stropeste din timp in timp cu jiul format. Dupa frigere, se portioneaza; separat, ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga boia de ardei, sare si apa fiarta (1,5 l). In sosul format se adauga cartofi, foi de dafin, cimbru si faina dizolvata in 50 ml apa rece. Când cartofii sunt fierti, se adauga vin si piper.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g, cartofi si sos 310 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri