Cartofi cu muschi de vita papricat

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,050 kg muschi de vita
  • 500 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 150 g ulei
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 200 g ardei gras
  • 400 g rosii proaspete
  • 50 g patrunjel verde
  • 1,2 kg supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Muschiul de vita se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeii se curata si se taie felii. Rosiile se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Muschiul de vita se asaza intr-o tava si se frige la cuptor in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g); dupa frigere, se portioneaza (câte doua bucati la o portie) si se pastreaza la cald. Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu supa de oase (100 g), se adauga piper, cartofi, ardei gras si se continua inabusirea, circa 15 minute. Se adauga boia, sare si treptat, cantitatea ramasa de supa de oase. Spre sfarsitul fierberii, se adauga rosii.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.

  • O portie: carne 70 g, cartofi si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri