Cartofi frantuzesti cu pulpa de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de porc de calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 2 kg cartofi
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g untura sau ulei
  • 250 g oua
  • 750 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pulpa de porc se spala, se taie (doua bucati la o portie), se bate putin si se sareaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Separat in 50 g unt topit se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se adauga cantitatea ramasa de lapte, se fierbe pâna se ingroasa, apoi se adauga cartofi, sare si se amesteca bine. Intr-o tava unsa cu 50 g unt se asaza alternativ un rand din compozitia obtinuta, un rând din felii de oua. Deasupra se toarna smantana, cascaval ras si se introduce la cuptor, circa 10 minute, pâna se rumeneste. Se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie astfel : pe fiecare portie de cartofi frantuzesti se monteaza câte 2 bucati de friptura. Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g, garnitura 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri