May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pulpa de porc se spala, se taie (doua bucati la o portie), se bate putin si se sareaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie felii. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Separat in 50 g unt topit se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se adauga cantitatea ramasa de lapte, se fierbe pâna se ingroasa, apoi se adauga cartofi, sare si se amesteca bine. Intr-o tava unsa cu 50 g unt se asaza alternativ un rand din compozitia obtinuta, un rând din felii de oua. Deasupra se toarna smantana, cascaval ras si se introduce la cuptor, circa 10 minute, pâna se rumeneste. Se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie astfel : pe fiecare portie de cartofi frantuzesti se monteaza câte 2 bucati de friptura. Se serveste cald.