May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Cartofii de marime egala (cate doi la o portie) se spala, se coc in coaja la cuptor, se curata de coaja si li se da forma de barca. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa cu sare si se spumeaza. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Carnea fiarta se raceste, se dezoseaza si se toaca cu masina impreuna cu ceapa, apoi se amesteca cu sare, piper, oua si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, care se asaza intr-o tava unsa cu 25 g ulei. Din faina, unt, lapte, sare si smantana se prepara un sos, care se toarna peste cartofii umpluti. Se adauga cascaval ras deasupra si se gratineaza la cuptor, 5-10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.