May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Mararul verde proaspat se curata, se spala si se taie marunt. Daca se foloseste mararul conservat, se spala si se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja, se taie pe lungime, se scot semintele. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Separat, ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, apoi se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, boia, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta si se fierbe 10 minute. Sosul se toarna peste carne, se adauga sare si piper si se fierbe circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga rosii si marar.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.