Castraveti cu carne de porc

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 100 g untura sau 150 g ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 300 g ceapa
  • 50 g faina
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2,5 kg castraveti murati
  • 50 g marar verde proaspat sau conserva
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 1 g piper macinat
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Mararul verde proaspat se curata, se spala si se taie marunt. Daca se foloseste mararul conservat, se spala si se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja, se taie pe lungime, se scot semintele. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Separat, ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, apoi se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, boia, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta si se fierbe 10 minute. Sosul se toarna peste carne, se adauga sare si piper si se fierbe circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga rosii si marar.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 60 g, castraveti 150 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri