Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si de seminte, se taie in bucati lungi de 5-6 cm cu grosimea de 2 cm, se spala din nou si se fierb in apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie sferturi. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in ulei cu 100 ml apa, circa 30 minute si se scot in alt vas. In jiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia, sare, apa fiarta necesara fierberii (circa 1,5 l) si se fierbe circa 30 minute. Sosul format se strecoara peste carne si se continua fierberea circa 90 minute. Se introduc castravetii, se mai fierbe circa 15 minute, se condimenteaza cu cimbru, se adauga rosii si se introduce la cuptor inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.