Castraveti cu carne de vita

Jun 3, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 100 g ulei
  • 2,5 kg castraveti murati
  • 400 g ceapa
  • 50 g faina
  • 100 pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 2 g cimbru
  • 100 g marar verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si de seminte, se taie in bucati lungi de 5-6 cm cu grosimea de 2 cm, se spala din nou si se fierb in apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie sferturi. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in ulei cu 100 ml apa, circa 30 minute si se scot in alt vas. In jiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, boia, sare, apa fiarta necesara fierberii (circa 1,5 l) si se fierbe circa 30 minute. Sosul format se strecoara peste carne si se continua fierberea circa 90 minute. Se introduc castravetii, se mai fierbe circa 15 minute, se condimenteaza cu cimbru, se adauga rosii si se introduce la cuptor inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; castraveti 150 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri