May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita si carnea de porc se spala si se toaca cu masina. Castravetii murati se spala, se taie la un capat si li se scoate miezul. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina si mararul verde se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala in multe ape si se fierbe.
Tehnica prepararii
Ceapa (250 g) se inabusa in ulei (50 g) cu supa de oase (100 g), se amesteca cu carne tocata, orez fiert, marar, piper si sare. Castravetii se umplu cu aceasta compozitie, se trec prin faina cu partea unde s-au umplut, se asaza intr-un vas si se inabusa in ulei (50 g) cu putina supa de oase (100 g). Vasul se introduce la cuptor, 20 - 30 minute, la foc moderat. Separat, se prepara sosul: se inabusa cantitatea de ceapa ramasa (150 g), morcovii si patrunjelul radacina in ulei (50 g) si supa de oase (200 g), se adauga restul de faina dizolvata in 50 g supa de oase si pasta de tomate, sare, cantitatea de supa de oase ramasa si se fierbe 20 minute. Sosul obtinut se strecoara peste castraveti, se adauga zahar si se fierbe impreuna 20 minute, la cuptor.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe farfurie, cu rosii si iaurt deasupra. Se serveste cald.