Chiftele de cartofi cu carne

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 120 g carne de porc calitatea I
  • 500 g cartofi
  • 50 g untura
  • 150 g ceapa
  • 50 g faina
  • 50 g oua
  • putin piper macinat
  • 50 g marar verde
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 25 g untura cu 50 ml apa; se amesteca cu carnea, faina, oul, cartofii rasi fin, piper macinat, marar verde si sare. Se modeleaza 10 chiftele si se coc la cuptor intr-o tava unsa cu restul de untura.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: o bucata (40 g)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri