May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de porc se spala, se curata de tendoane si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mici. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se taie bucati mici. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea, ceapa, usturoiul se toaca cu masina; compozitia obtinuta se amesteca cu ouale, cartofii rasi, patrunjel verde, sare si piper, pana se omogenizeaza. Se portioneaza si se modeleaza chiftele, folosind faina, sub forma rotunda, aplatizata. Se rumenesc in untura sau ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.