Chiftele din carne de porc

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,050 kg carne de porc calitatea I
  • 1,2 kg cartofi sau 500 g paine alba
  • 250 g ceapa
  • 250 g oua
  • 100 g patrunjel verde
  • 25 g usturoi
  • 100 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 250 g untura sau ulei
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de porc se spala, se curata de tendoane si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mici. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se taie bucati mici. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea, ceapa, usturoiul se toaca cu masina; compozitia obtinuta se amesteca cu ouale, cartofii rasi, patrunjel verde, sare si piper, pana se omogenizeaza. Se portioneaza si se modeleaza chiftele, folosind faina, sub forma rotunda, aplatizata. Se rumenesc in untura sau ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: o bucata (40 g)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri