May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie in bucati. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Usturoiul se curata, se spala, se taie bucati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Cand se foloseste painea, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce bine.
Tehnica prepararii
Carnea, ceapa si usturoiul se toaca cu masina. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofi rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper, pana se omogenizeaza; se portioneaza si se modeleaza chiftele folosind faina, in forma rotunda. Se rumenesc in untura sau ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi, orez, etc.