Chiftele din carne de vita

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,050 kg carne de vita calitatea I
  • 1,200 kg cartofi sau 500 g paine alba
  • 250 g ceapa
  • 150 g oua
  • 100 g patrunjel verde
  • 25 g usturoi
  • 100 g faina
  • 2 g piper macinat
  • 250 g untura sau ulei
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie in bucati. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Usturoiul se curata, se spala, se taie bucati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Cand se foloseste painea, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce bine.

Tehnica prepararii

Carnea, ceapa si usturoiul se toaca cu masina. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofi rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper, pana se omogenizeaza; se portioneaza si se modeleaza chiftele folosind faina, in forma rotunda. Se rumenesc in untura sau ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din legume, cartofi, orez, etc.

  • O portie: 40 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri