Chiftele din cartofi cu carne de porc si vita

Jun 11, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g carne de porc calitatea I
  • 600 g carne de vita calitatea I
  • 500 g untura sau ulei
  • 5 kg cartofi
  • 1,4 kg ceapa
  • 500 g faina
  • 500 g oua
  • 150 g marar verde
  • 5 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja, se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu carne, cartofi, oua, sare, piper si marar verde. Se modeleaza chiftele de forma aplatizata, folosind faina. Se prajesc in untura sau ulei.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole.

  • Gramaj produs finit: 4 kg
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri