Chiftele in paine

Jan 13, 2014 - Mancaruri cu carne

Le-am vazut postate la Gabi,Simona,Timea si ma tot gandeam la ele.Aveam ceva carne tocata ,deci la treaba!

Ingrediente
  • 300 g. carne tocata vita + porc
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
  • o legatura de patrunjel verde
  • o lingura ulei pentru uns forma
  • Aluat
  • Vezi aluatul de la painea cu iaurt
  • http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-iaurt-55868.html
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia.

Se fac chiftelele rotunde.

Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile.

Tot asa pana se termina chiftelele.

Unge o forma(eu am folosit una de ceramica) cu ulei si pune chiftelele cu parte unde ai strans martginile in jos.

Lasa la dospit 20 minute,apoi baga in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la 170 grade.

Se servesc cu ce doresti.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri