May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala. Când se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ciupercile proaspete se spala si se taie marunt. Când se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamâia se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu ou, cartofii rasi fin sau pâine, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare, piper, pana se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza chiftele (câte 3 buc la portie), dandu-li-se forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei si se introduce la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt. Când sunt gata chiftelutele, se adauga sos brun si ciuperci inabusite si se mai lasa sa fiarba circa 15 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se poate servi cu diferite garnituri. Se serveste cald.