Chiftelute cu ciuperci si sos de smantana

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 300 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 125 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 75 g patrunjel verde
  • 50 g faina
  • 150 g ulei
  • 1 kg sos de smantana
  • 600 g ciuperci proaspete sau 300 g conserva
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou.Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se spala si se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau pâine, sare, piper, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (3 buc la o portie) de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc in cuptor. Ciupercile se inabusa in jumatate din cantitatea de unt si se adauga in sosul de smantana, care se toarna peste chiftelute, continuand fierberea circa 15 minute. Spre sfârsit, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Chiftelutele se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde si unt topit deasupra. Se pot servi cu diferite garnituri. Se servesc calde.

  • O portie: chiftelute (3 buc) 90 g, ciuperci 30 g, sos 100g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri