May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou.Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Ciupercile se spala si se taie marunt. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau pâine, sare, piper, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (3 buc la o portie) de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc in cuptor. Ciupercile se inabusa in jumatate din cantitatea de unt si se adauga in sosul de smantana, care se toarna peste chiftelute, continuand fierberea circa 15 minute. Spre sfârsit, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Chiftelutele se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde si unt topit deasupra. Se pot servi cu diferite garnituri. Se servesc calde.