Chiftelute cu marar

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 300 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 50 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 kg sos brun
  • 150 g marar verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 100 g lamaie
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelutele, aplatizate (câte 3 buc la o portie), folosind faina. Se asaza in tava cu ulei si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se toarna sosul peste ele, continuand fierberea circa 15 minute. Spre sfarsit, se adauga marar si vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor de lamaie. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.

  • O portie: chiftelute (3 buc) 90 g, sos 100g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri