May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie rondele.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelutele, aplatizate (câte 3 buc la o portie), folosind faina. Se asaza in tava cu ulei si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se toarna sosul peste ele, continuand fierberea circa 15 minute. Spre sfarsit, se adauga marar si vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra si decor de lamaie. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.