Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se taie bucati mici si se toaca cu masina impreuna cu ceapa. Cartofii se spala, se curata, se spala. Când se foloseste pâine alba, se inmoaie si se stoarce de apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala, se opareste si se taie mai mare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu cartofi rasi sau pâine, oua, sare, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se portioneaza 30 bucati egale, se modeleaza folosind faina in forme rotunde de chiftelute, care se prajesc in ulei. Faina dizolvata in 50 ml apa rece se adauga in ulei cu supa si se fierb 30 minute. Sosul format se strecoara peste chiftelute, se adauga smantana, sare, marar si se mai fierb inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.