Chiftelute cu sos de smantana

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 300 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 75 g patrunjel verde
  • 50 g faina
  • 25 g marar verde
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 kg sos de smantana
  • 100 g lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Lamaile se spala si li se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, oua, sare, piper si jumatate din cantitatea de patrunjel verde, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la portie), de forma rotunda, aplatizata, folosindu-se faina. Se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduc in cuptor la temperatura moderata. Cand sunt gata, se adauga in sosul de smantana si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga suc de lamaie si vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu patrunjel verde si marar verde deasupra. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.

  • O portie: chiftelute (3 buc) 90 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri