May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Lamaile se spala si li se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, oua, sare, piper si jumatate din cantitatea de patrunjel verde, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la portie), de forma rotunda, aplatizata, folosindu-se faina. Se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduc in cuptor la temperatura moderata. Cand sunt gata, se adauga in sosul de smantana si se lasa la fiert 15 minute. Se adauga suc de lamaie si vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu patrunjel verde si marar verde deasupra. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.