May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou. Cand se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, oua si jumatate din cantitatea de patrunjel verde sare, piper, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la o portie), dandu-le forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei si se introduce in cuptor. Cand sunt gata, se adauga in sosul de vin si se mai lasa sa fiarba, circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.