Chiftelute cu sos tomat

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 300 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 75 g patrunjel verde
  • 50 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 kg sos tomat
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Când se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa, se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, cu jumatate din cantitatea de patrunjel verde, oua, piper, sare pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la o portie), se da forma rotunda, aplatizata, folosind faina, se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduc in cuptor. Cand sunt gata, peste ele se strecoara sos tomat, continuand fierberea circa 15 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi impreuna cu garnituri diferite. Se serveste cald.

  • O portie: chiftelute (3 buc) 90 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri