May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Când se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa, se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, cu jumatate din cantitatea de patrunjel verde, oua, piper, sare pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la o portie), se da forma rotunda, aplatizata, folosind faina, se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduc in cuptor. Cand sunt gata, peste ele se strecoara sos tomat, continuand fierberea circa 15 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi impreuna cu garnituri diferite. Se serveste cald.