May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Când se foloseste paine se taie felii, se inmoaie si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste cu apa clocotita si otet si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, sare, piper, oua si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la portie), folosind faina, se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduc in cuptor. Cand sunt gata, se strecoara peste ele sosul brun si se continua fieberea. La sfarsitul fierberii se adauga vin si tarhon.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu garnituri diferite. Se serveste cald.