Chiftelute cu tarhon

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 300 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 250 g tarhon
  • 1 kg sos brun
  • 50 g faina
  • 100 ml vin alb
  • 25 ml otet 9 grade
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Când se foloseste paine se taie felii, se inmoaie si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste cu apa clocotita si otet si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, sare, piper, oua si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se modeleaza chiftelute (câte 3 buc la portie), folosind faina, se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduc in cuptor. Cand sunt gata, se strecoara peste ele sosul brun si se continua fieberea. La sfarsitul fierberii se adauga vin si tarhon.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi cu garnituri diferite. Se serveste cald.

  • O portie: chiftelute (3 buc) 90 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri