Chiftelute cu tarhon si sos de smantana

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 300 g carne de vita calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 250 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 100 g patrunjel verde
  • 50 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 150 g tarhon
  • 1 kg sos de smantana
  • 50 g faina
  • 25 ml otet 9 grade
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste pâine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se curata, se taie marunt. Tarhonul se spala, se opareste in apa clocotita cu otet, se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau pâine, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare, piper, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata (cate 3 buc la o portie), folosind faina, se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduce la cuptor. Când sunt gata, se adauga sosul de smantana si se continua fierberea, circa 10 minute. Spre sfarsit, se adauga tarhonul.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.

  • O portie: chiftelute (3 buc) 90 g, sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri