May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou. Cand se foloseste pâine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se curata, se taie marunt. Tarhonul se spala, se opareste in apa clocotita cu otet, se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau pâine, oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare, piper, pâna se omogenizeaza. Se modeleaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata (cate 3 buc la o portie), folosind faina, se asaza intr-o tava cu untura sau ulei si se introduce la cuptor. Când sunt gata, se adauga sosul de smantana si se continua fierberea, circa 10 minute. Spre sfarsit, se adauga tarhonul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri. Se serveste cald.