Chiftelute de curcan

Jan 24, 2010 - Mancaruri cu carne

Chiftelutele sunt preferate de nepotul meu si ca orice bunicuta nu pot rezista dorintelor lui.

Ingrediente
  • 1 kg. piept de curcan
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 3 cartofi potriviti fierti
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se spala carnea, se toaca impreuna cu ceapa si usturoiul. Mararul se taie marunt.

Se amesteca toate ingredientele: carnea, ouale, ceapa,usturoiul,mararul si cartofii fierti si dati pe razatoare. Se condimenteaza dupa gust.

Se fac chiftelutele dupa dorinta fiecaruia (mai mari sau mai mici) si se prajesc.

  • Se poate pune si paine in loc de cartofi, dar mie mi se pare ca ies mai pufoase folosind cartof.
  • Se pot servi cu piure sau cu sos.
  • La prajit folosesc ulei de palmier sau de masline.
    citeste si:

    Aug 24, 2016 - Vacante

    Oct 24, 2014 - Dulciuri

    Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

    Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

    May 16, 2016 - Vacante

    Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri