Chiftelute marinate

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 550 g carne de vita calitatea I
  • 125 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 100 g oua
  • 50 g faina
  • 150 g untura sau ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Pentru sos:
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 20 g otet 9 grade
  • 75 g faina
  • 20 g sare
  • 2 foi de dafin
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatiiii pregatitoare

Morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie felii; 125 g se inabusa in untura sau ulei (30 g) si 50 ml apa si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, patrunjel verde, oua si cartofi rasi fin sau pâine. Compozitia obtinuta se imparte in bucati (câte 3 pentru o portie) si se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizata folosind faina. Se rumenesc in untura. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina, pasta de tomate, sare, otet, foi de dafin si apa fiarta. Se fierbe circa 30 minute si se strecoara. Sosul obtinut se fierbe impreuna cu chiftelutele, circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie:c hiftelute (3buc) 90 g; sos 140 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri