May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatiiii pregatitoare
Morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie felii; 125 g se inabusa in untura sau ulei (30 g) si 50 ml apa si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, patrunjel verde, oua si cartofi rasi fin sau pâine. Compozitia obtinuta se imparte in bucati (câte 3 pentru o portie) si se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizata folosind faina. Se rumenesc in untura. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga faina, pasta de tomate, sare, otet, foi de dafin si apa fiarta. Se fierbe circa 30 minute si se strecoara. Sosul obtinut se fierbe impreuna cu chiftelutele, circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se serveste cald.