Chiftelute marinate

Mar 17, 2010 - Mancaruri cu carne

Ce poti sa faci cu o mana de carne tocata?

Ingrediente
  • 150 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • marar tocat
  • faina alba
  • Pentru sos:
  • o lingura doua de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cutie pulpa de rosii
  • un virf de cutit de busuioc
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 lg zahar
  • 1 lg otet
  • 1 lg smantana
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am pus la fiert cartoful, morcovul si ceapa, dupa care le-am pasat. Am amestecat carnea cu piureul de legume, cu oul, mararul, baza mirodenia pana am obtinut un amestec omogen. Am format chiftelutele, le-am tavalit prin faina si le-am pus in tigaie, in uleiul incins. Le-am intors cu grija pe ambele parti si cand s-au rumenit le-am scos pe un prosop de hartie.

Intr-un alt vas cu putin ulei am pus usturoiul pisat si putin busuioc pentru aroma, am adaugat pulpa de rosii (daca nu le luati taiate cubulete, ci rosii intregi, le taiati marunt) si am lasat sa dea cateva clocote impreuna. Apoi am pus si chiftelutele in sos, am presarat zahar, baza Mirodenia si otet. Smantana am amestecat-o intr-un bol cu putin sos si abia dupa aceea am turnat-o peste chiftele. Dupa inca vreo doua clocote mancarea e gata.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri