Chiftelute speciale

May 14, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 440 g carne de vita calitatea I
  • 440 g carne de porc calitatea I
  • 250 g ceapa
  • 300 g cartofi
  • 100 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 250 g untura sau ulei
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie bucati mai mari. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei si 100 ml apa si impreuna cu carnea se toaca cu masina. Compozitia obtinuta, se amesteca cu cartofii rasi, oua. patrunjel verde, piper si sare. Se amesteca pentru uniformizare, se modeleaza cu ajutorul fainii, chiftelute mici, rotunde, care se prajesc in untura sau ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 100 g (5 bucati)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri