Ciolan de porc cu sos picant

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,8 kg rasol de porc cu os, fara cheie
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 500 g castraveti murati
  • 100 g pasta de tomate
  • 150 g untura 0,150 sau ulei
  • 50 g mustar
  • 50 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 50 g faina
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza in 10 bucati, se opareste si se spala cu apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de rasol se asaza intr-un vas cu 100 g untura sau ulei si 100 ml apa si se introduc la cuptor pentru a se inabusi. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Faina dizolvata in 50 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste legume impreuna cu 2 l apa fiarta si se fierbe. Sosul obtinut se paseaza si se fierbe circa 60 minute impreuna cu mustar, piper, bucatile de rasol inabusite, castraveti si sare. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ciolan 200 g, sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri