May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza in 10 bucati, se opareste si se spala cu apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de rasol se asaza intr-un vas cu 100 g untura sau ulei si 100 ml apa si se introduc la cuptor pentru a se inabusi. Ceapa, morcovii si telina se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Faina dizolvata in 50 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste legume impreuna cu 2 l apa fiarta si se fierbe. Sosul obtinut se paseaza si se fierbe circa 60 minute impreuna cu mustar, piper, bucatile de rasol inabusite, castraveti si sare. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.