Ciolan de porc cu usturoi

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2,8 kg rasol de porc, fara cheie
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ceapa
  • 75 g usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g untura sau ulei
  • 50 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza in 10 bucati, se oparesc si se spala cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de rasol si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Faina dizolvata cu 50 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste bucatile de rasol impreuna cu usturoi si circa 2 l apa fiarta si sare. Se fierb in vas acoperit, circa 1 ora.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ciolan 200 g, sos si cartofi 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri