May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rasolul de porc se curata de tendoane, se portioneaza in 10 bucati, se oparesc si se spala cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de rasol si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Faina dizolvata cu 50 ml apa rece si pasta de tomate se adauga peste bucatile de rasol impreuna cu usturoi si circa 2 l apa fiarta si sare. Se fierb in vas acoperit, circa 1 ora.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.