Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se opareste si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fâsii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa, apoi se scot separat. In uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1 l apa, boia si sare. Sosul format se adauga peste bucatile de carne, se completeaza cu cantitatea de apa necesara, se fierb 45 de minute. Se adauga rosii, ardei gras si se fierb inca 15 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga smantana.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.