Ciolan de vitel cu sos papricat

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 3 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • (ciolan)
  • 400 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 250 g rosii proaspete
  • 150 g smantana
  • 200 g ardei gras
  • 2 kg cartofi
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se opareste si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fâsii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml apa, apoi se scot separat. In uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1 l apa, boia si sare. Sosul format se adauga peste bucatile de carne, se completeaza cu cantitatea de apa necesara, se fierb 45 de minute. Se adauga rosii, ardei gras si se fierb inca 15 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ciolan 200 g; cartofi si sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri