Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se opareste si se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile se spala; 300g se taie jumatati, iar restul se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati si se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Sosul tomat si supa de oase se prepara folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga circa 1,5 kg supa de oase si se fierb pana ce lichidul scade. Morcovii, telina si patrunjelul radacina se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga impreuna cu rosii taiate sferturi si sosul tomat peste bucatile de carne. Se continua fierberea. Cu 10 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga rosiile taiate jumatati, apoi vin. Orezul se inabusa in unt, se adauga 750 g supa, si se introduc la cuptor intr-un vas acoperit, timp de 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu garnitura de pilaf, cu patrunjel verde deasupra si cascaval ras. Se serveste cald.