Ciolan de vitel rasol cu hrean

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 3 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • (ciolan)
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ceapa
  • 600 g morcovi
  • 50 g patrunjel verde
  • 400 g hrean
  • 50 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie in 10 bucati, se opareste si se spala. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie sferturi. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Hreanul se curata, se spala si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa si morcovi si se fierb 90 minute. Dupa ce rasolul a fiert , supa se strecoara. Morcovii se taie cuburi. Hreanul se amesteca cu otet, 50 g supa si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de morcovi fierti, cartofi natur cu patrunjel verde deasupra si hrean separat, in sosiera. Se serveste cald.

  • O portie: ciolan 200 g; legume 150 g; hrean 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri